Tiedonantaja-festivaali

Yhteistyötä, solidaarisuutta ja uusia avauksia

Elokuvat

Vasta nyt olen Amanda

amanda2

Kun yli kolmekymmentä vuotta kaapissa elänyt transnainen Amanda matkustaa Vaasaan kohtaamaan tyttärensä Eveliinan, syntyy koskettava tarina isän ja tyttären suhteesta toisiinsa. Miten Amandan rooli on perheessä muuttunut, kun isänä, veljenä ja poikana tunnettu ihminen paljastikin muutama vuosi sitten olevansa sisältään nainen?

Vasta nyt olen Amanda -dokumentti on puhutteleva kertomus transsukupuolisen henkilön elämästä, hänen sisällään kiemurrelleesta salaisuudesta ja lopullisesta vapautumisesta. Dokumentissa annetaan puheenvuoro myös Amandan läheisille.

Elokuvan kieli: suomi

Dokumentti on OAMKin journalismin ja mediatuottamisen opiskelijoiden tekemä.

Ohjaaja: Anni Happonen
Tuottaja: Heidi Kailonen
Käsikirjoittaja: Annika Helamo
Kuvaaja: Sara Inkiläinen, Annika Helamo
Äänittäjä: Justus Raivo
Leikkaaja: Sanna Vähaho
Musiikki: Jussi Tuohino

Elokuva esitetään Sepänkeskuksen Teatterissa klo 14.15. Kesto 20 minuuttia. Elokuvan jälkeen tekijät ja Amanda Majasaari vastaavat yleisön kysymyksiin.

Chevronin myrkyllinen show – El show tòxico de Chevron

Kuvakaappaus videolta

Cedae Español – ohjaaja Pepe Galan
Julkaistu 24.4.2015

Elokuva siitä, miten Chevron Texaco on luonut Ecuadorin Amazonin sademetsään valtavan ympäristötuhon, jota on hyvällä syyllä kutsuttu Amazonin Tšernobyliksi.

Tervetuloa osallistumaan solidaarisuustempaukseen, jossa katsomme elokuvan ja likaamme kätemme kätemme raakaöljyyn osoittaaksemme solidaarisuutta Ecuadorille ja sen alkuperäiskansoille taistelussa Chevron Texacoa vastaan. Tempauksesta otetaan kuvia, jotka lähetetään julkisuuteen.

Elokuvan kieli: espanja
Tekstitys: suomi

Elokuva esitetään Sepänkeskuksen Teatterissa klo 12.00. Kesto noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen solidaarisuustempaus.

Mainokset