Tiedonantaja-festivaali

Yhteistyötä, solidaarisuutta ja uusia avauksia

Kansainväliset vieraat 2015

Gavin MacFadyen: Tutkiva journalisti ja Wikileaksin tukija

G-MacFadyen

MacFadyen on entinen BBC:n toimittaja ja tehnyt 70-luvulta lähtien lukuisia tutkivan journalismin TV-ohjelmia. Hän on tutkinut aiheita erittäin laajasti ja monipuolisesti, ja toiminut myös asiantuntijana useissa dokumenteissa ja elokuvissa. Nykyään hän johtaa Tutkivan journalismin keskusta Lontoossa ja luennoi vierailevana professorina London City Universityssä. MacFadyen on tukenut voimakkaasti viime vuosien tietovuotajia, kuten Edward Snowdenia, Chelsea Manningia ja Julian Assangea. Hän on myös Assangen henkilökohtainen ystävä.

Tiedonantaja-festivaalilla MacFadyen osallistuu keskusteluun median vapaudesta. Länsimaissa valtio ei juuri suoraan kontrolloi median toimintaa, mutta silti tiedonvälityksen vapauteen vaikuttavat monet hienovaraisemmat mekanismit.

Lisätietoja: maailmankuulu tutkiva journalisti Gavin MacFadyen Suomeen.

Maite Mola

maite_0_mola

Euroopan vasemmiston varapuheenjohtaja Maite Mola saapuu Tiedonantaja-festivaalille. Espanjan kommunistisen puolueen Mola tunnetaan muun muassa pitkän linjan feministinä. Hän osallistuu keskusteluihin eurooppalaisen vasemmiston asemasta ja sukupuolten tasa-arvosta.


Thomas Knecht

Thomas Knecht 2

Thomas Knecht syntyi 1972 Frankfurtissa, ja on ammatiltaan kokki. Hän on ollut Saksan kommunistisen puolueen jäsen vuodesta 1996 lähtien, ja on puolueen Queer-työryhmän perustajajäsen. Tiedonantaja-festivaaleilla Knecht puhuu trans-ihmisten asemasta Euroopassa ja etenkin Saksassa.

Mainokset