Tiedonantaja-festivaali

Yhteistyötä, solidaarisuutta ja uusia avauksia

Tiedonantaja-festivaalin mediakeskus avataan 5.10. klo 14.30

TIEDOTE 1.10.2015 Julkaisuvapaa heti

Lehdistötilaisuus: 5.10.2015 klo 14.30. Sepänkeskus, Kyllikinkatu 1, Jyväskylä
Mediakeskus auki 14.30–16.30

Gavin MacFadyen, Director of the Centre for Investigative Journalism (London)
Jyväskylässä, lauantaina 17.10.2015 – TIEDONANTAJA-FESTIVAALI

Maite Mola, Vicepresidenta del Partido de la Izquierda Europea (The Party of the European Left)
Jyväskylässä, lauantaina 17.10.2015 – TIEDONANTAJA-FESTIVAALI

Vaihtoehtoisen median, radikaalin vasemmiston ja nykytaiteilijoiden huipputapaaminen Jyväskylässä 17.10. Keskustelemassa on muun muassa kansainvälisesti tunnettu dokumentaristi ja tutkiva journalisti, Lontoon Tutkivan journalismin laitoksen johtaja sekä Wikileaksin, tietovuotojen ja sananvapauden puolustaja Gavin MacFadyen.

Tiedonantaja-festivaali kokoaa alan tutkijoita, yhteisöjä, artisteja ja kansalaisaktivisteja etsimään vaihtoehtoja Euroopan tulevaisuudelle, vapaalle medialle ja kansalaistoiminnalle. Ohjelmassa on lukuisia keskusteluja, taidetta ja työpajoja. Festivaalin pääviesti on ”Kyseenalaista, ymmärrä, vastusta”.

Muita kansainvälisiä vieraita ovat muun muassa Euroopan vasemmiston varapuheenjohtaja, pitkän linjan feministi ja tasa-arvon puolestapuhuja Maite Mola, joka laskee seppeleen Minna Canthin patsaalle.

Karl Marxin Pääoman ajankohtaisuudesta nykyisen finanssikapitalismin oloissa keskustelevat Jyväskylän yliopiston yliopistonlehtori Olli-Pekka Moisio, väitöskirjatutkija Paula Rauhala, psykologian tohtori Matti Vesa Volanen ja Marxin Pääoman ajankohtaisuus -kirjan toimittaja Yrjö Hakanen.

Festivaaleilla nähtävä Vasta nyt olen Amanda -dokumentti on puhutteleva kehityskertomus transsukupuolisen jyväskyläläisen Amanda Majasaaren löytöretkestä itseensä ja hänen rohkeasta uudesta roolistaan perheessään sen jälkeen, kun isänä, veljenä ja poikana tunnettu ihminen paljasti muutama vuosi sitten olevansa sisältään nainen.

Festivaalin järjestää Tiedonantaja-lehti yhteistyössä Suomen kommunistisen puolueen, Demokraattisen sivistysliiton ja Euroopan vasemmiston (EL) kanssa.

Tapahtuman verkkosivut tiedonantaja-festivaali.net.

Lisätietoja:
Miguel López
miguel.lopez.finland [at] gmail.com

Satu Simonen
p. 045 633 3245

#tafest #tiedonantaja

Mainokset

Kommentointi on suljettu.