Tiedonantaja-festivaali

Yhteistyötä, solidaarisuutta ja uusia avauksia

Kuva Maite Molasta

Euroopan vasemmiston varapuheenjohtaja Tiedonantaja-festivaalin vieraaksi

Lokakuussa järjestettävä Tiedonantaja-festivaali saa arvovaltaisen vieraan, kun Euroopan vasemmiston varapuheenjohtaja Maite Mola varmisti tulonsa. Espanjan kommunistisen puolueen Mola tunnetaan muun muassa pitkän linjan feministinä.

maite_0_mola

Molan lisäksi kansainvälisiä vieraita ovat muun muassa tutkivan journalismin keskuksen (CIJ) johtaja Gavin MacFadyen Lontoosta sekä Saksan kommunistisen puolueen queer-työryhmän perustajajäsen Thomas Knecht. Katso lisätietoja kansainvälisistä vieraista.

Kotimaisista nimistä festivaalilla ovat mukana muun muassa Rauhanliiton puheenjohtaja Tarja Cronberg, entinen kansanedustaja ja ay-aktiivi Jyrki Yrttiaho, kansalaisaktivisti Hannu Hyvönen, tutkija Matti Ylönen, väitöskirjatutkija Paula Rauhala sekä erikoistutkija Seppo Ruotsalainen.

Tiedonantaja-festivaalille järjestetään myös aiempia vuosia enemmän työpajoja ja tapaamisia. Tiedonantajan toimitusta pääsee tapaamaan ja keskustelemaan lehden tulevaisuudensuunnitelmista. Oma tapaamisensa järjestetään myös sosiaalisessa mediassa toimiville ihmisille ympäri Suomen. Rap-lyriikkatyöpajassa biisintekoon opastaa Suomirapin kaksinkertainen mestari MC Kajo.

Talo täyttyy koko päiväksi keskusteluista, työpajoista ja kiinnostavista kohtaamisista.

Jukka Takalo esiintyy

Jukka Takalo.resized

Iltajuhlien esiintyjäksi on varmistunut haukiputaalainen laulaja-lauluntekijä Jukka Takalo, joka muistetaan parhaiten vuosina 1984–2002 toimineen suomirockyhtye Aknestikin laulajana ja keulakuvana. Aknestikin mukana 1990-luvulla erityisesti hittikappaleen Suomirokkia myötä menestykseen noussut Takalo siirtyi sooloartistiksi yhtyeen lopetettua vuosituhannen vaihteen jälkeen.

Takalon muutaman vuoden takainen hittikappale Jokainen on vähän homo on saavuttanut huomiota sosiaalisessa mediassa, ja video on katsottu YouTubesta yli miljoona kertaa. Takalon viimeisin studioalbumi on vuoden 2013 julkaisu Maakinen Mysteeri Trio.

Tiedonantaja-festivaalia voit seurata festivaalin Facebook-sivujen kautta

Mainokset

Kommentointi on suljettu.