Tiedonantaja-festivaali

Yhteistyötä, solidaarisuutta ja uusia avauksia

Työstä ja taistelusta on syntyvä Tiedonantaja-festivaali

Jätä kommentti

Turussa syyskuussa järjestettävä Tiedonantaja-festivaali on yksi merkittävimmistä SKP:n ja sen yhteistyökumppanien julkisista ulostuloista. Se tuo poliittisesti sähköiseen syksyyn lisää hankausta ja kamppailua.

Tiedonantajan päätoimittaja Marko Korvela muistuttaa, että kommunistisilla lehdillä festivaalien ja juhlien järjestäminen on kansainvälinen perinne.

– Esimerkiksi meidän ranskalainen sisarlehtemme l’Humanite järjestää viikkoa ennen kotoista festivaaliamme oman vastaavan. Ranskassa perinne on jokavuotinen, kertoo Korvela.
fe03ae05f5a77d52230a3df4d85fb452

Korvelan mukaan Tiedonantaja-festivaalin teemaksi on tänä vuonna hahmottunut kamppailu.

– Meillä ja muuallakin poliittinen eliitti ja suurpääoman edustajat vaahtoavat konsensuksen perään, vaikka olemme keskellä syvimpiä kapitalismin ristiriitoja vuosikymmeniin. Meidän oma lehtijuhlamme nostaa kissan pöydälle ja pyrkii tekemään yhteiskunnallisia ristiriitoja ja kamppailuja näkyväksi. Se on myös foorumi, jossa on tilaisuus keskustella vastarinnan mahdollisuuksista ja vaihtoehdoista.

Lehden ympärille rakentuvaa tapahtumaa ei voi järjestää ilman keskustelua mediasta.

– Pohdimme, kenen ääni kuuluu mediassa ja kertoo duunarin todellisuudesta – oli kyse sitten printti- tai digitaalimaailmasta. Paperilehtien tulevaisuudesta on keskusteltu jo pitkään, mutta nyt pyritään tätäkin kysymyksen asettelua kehittämään askel pidemmälle. Onko suurten lehtitalojen aika todellakin ohi, ja onko verkkomedia sittenkään niin moniääninen ja -arvoinen kuin usein pidetään itsestään selvänä? Mikä rooli Tiedonantajan kaltaisen työväenlehden on tulevaisuudessa otettava?

Muista teemoista Korvela nostaa esille perusturva-perustulokeskustelun.

– Suomessa on ollut vireillä kampanjoita niin perusturvan parantamiseksi kuin perustulon aikaan saamiseksi. Monelle tuntuu olevan epäselvää, mikä näiden välinen suhde on. Festivaalilla pohditaan kummankin mallin hyviä puolia ja myös niihin liittyviä ongelmia.

Korvela paljastaa, että myös muun muassa ympäristökysymykset sekä Turussa paikallisesti kuuma aihe eli telakkateollisuuden tulevaisuus ovat festivaalilla käsittelyssä.

– Tärkeintä on osoittaa, että EK:n ja kokoomusvetoisen hallituksen vaihtoehdottomuuden politiikka on murrettavissa. Siihen tarvitaan radikaaleja aloitteita, yhteistyötä ja kamppailuja, joihin voi hakea ideoita ja vauhtia Turusta, sanoo Korvela.

Tiedonantaja-festivaali 21.-22. syyskuuta. Festivaali kokoaa Turkuun radikaaleja vasemmistolaisia, punavihreitä ja kulttuuria Kårenille, torille ja T-talolle. Tiedonantaja-lehti seuraa tulevissa numeroissaan festivaalin valmisteluja ja evästää lukijoita festivaalin teemoista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s